Oefentherapie voor kinderen

Neem contact op

Oefentherapie voor kinderen

Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo. Er zijn kinderen waarbij niet alles vanzelf gaat en loopt een kind soms achterstand op. Dit zie je vaak terug als onhandigheid zoals struikelen, niet kunnen fietsen, moeite met huppelen/hinkelen of gewoon niet mee kunnen komen met gym op school.

Ook zie ik veel kinderen waarbij een groeistoornis is geconstateerd die tijdens de groei is ontstaan. Of kinderen met ademhalingsproblemen.

Een steeds meer toenemende groep zijn de jongeren die verkeerd achter de playstation zitten en/of waarbij het tablet- en mobiel gebruik dusdanige vormen aanneemt waardoor er klachten ontstaan.

 

Doel van de oefentherapie voor kinderen

Het doel van de behandeling is het aanleren van motorische activiteiten zodat het kind mee kan doen met leeftijdsgenootjes. Het aanleren van motorische activiteiten gebeurd altijd spelenderwijs. Dit vergroot het plezier in bewegen van het kind.

Kinderen met een groeistoornis zal een balans worden gezocht tussen belasting en belastbaarheid, zodat ook sporten en gym op school weer mogelijk is. Daarbij belangrijk om de pijnklachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Oudere kinderen die, of vanwege een ipad-school of in hun vrije tijd veel gebruik maken van hun Playstation, tablet of mobiel, krijgen inzicht hoe ze hier mee om moeten gaan en krijgen adviezen om houdingsafwijkingen en standsafwijkingen te voorkomen.

 

Wanneer naar de oefentherapeut

Bij groeistoornissen zoals:

Bij motorische onhandigheid zoals:

Bij ademhalingsproblemen zoals:

Bij tablet-en mobiel gebruik zoals:

 

Terug naar het overzicht