Oefentherapie Cesar

Neem contact op

Oefentherapie Cesar

Veel mensen hebben klachten aan hun houdings-en bewegingsapparaat. 80% van de Nederlandse bevolking heeft weleens rugklachten.

Door het huidige mobiel-en tablet gebruik is nekpijn, al dan niet gepaard gaande met hoofdpijnen, een groeiend probleem.

Daarbij zien we door de hectiek van de maatschappij veel stress gerelateerde klachten zoals bv hyperventilatie.

Dit is een voorbeeld van een aantal alledaagse problemen.

Wat is oefentherapie

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode die gespecialiseerd in houding en beweging. Dit geldt voor alle leeftijden.

Alle dagelijkse bewegingen gaan meestal automatisch, zoals lopen, bukken, tillen, zitten enzovoorts. Dit gaat de hele dag door zonder dat je het in de gaten hebt. Zo heb je altijd je eigen manier of gewoonte hoe je beweegt, maar is dat ook de juiste manier. Soms zijn die gewoonten niet goed voor je lichaam en kunnen er klachten ontstaan aan de rug, nek, schouder of ledematen.

Natuurlijk kunnen klachten ook ontstaan door bepaalde afwijkingen of ziektes, zoals ziekte van Scheuermann, scolioses, reuma, atrose ….

 

Wat is het doel van de therapie

Het doel van de oefentherapie is klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van de persoonlijke bewegingsmogelijkheden. Daarbij wordt er rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt zoals leef-en beroepsomstandigheden.

 

Wanneer naar de oefentherapie?

Algemene aandoeningen veroorzaakt door houdings- en bewegingsafwijkingen:

Neurologische aandoeningen:

Orthopedische aandoeningen:

Reumatische aandoeningen:

Spannings- en overbelastingsklachten:

Klachten en/of beperkingen bij het ouder worden:

Ademhalingsproblemen:

 

 

Terug naar het overzicht