Slaapoefentherapie

Neem contact op

Slaapoefentherapie

Moeilijk in slaap komen? Gebroken nachten? Te vroeg wakker? U bent niet alleen! In Nederland hebben 4 miljoen mensen last van slapeloosheid.

Hoe heerlijk is het om een nacht goed door te kunnen slapen. Helaas gaat het niet altijd zoals we dat willen en merken we dat de volgende dag.

 

Wat is slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie is gericht op het verbeteren van ‘zachte’ slaapproblemen zoals slapeloosheid (insomnie),  moeilijk in slaap vallen of te vroeg wakker worden.

Slaapproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben en de therapeut zoekt samen met u naar oorzaken op biologisch, psychologisch en sociaal vlak.

 

Doel van de slaapoefentherapie

Het doel is dat u zelf weer controle krijgt op uw slaap waardoor u een betere nachtrust krijgt. Daar krijgt u weer beter herstel van en natuurlijk weer meer energie om zo weer meer uit de dag te kunnen halen.

 

Wanneer naar de slaapoefentherapie

 

Slaapoefentherapie is gericht op alle mensen met slaapproblemen. Vaak zijn het problemen als niet in slaap kunnen vallen en dus wakker blijven totdat u een keer in slaap valt. Ook kan het zijn dat u niet door kan slapen en de na een aantal uur wakker wordt en een tijd lang wakker blijft. Of u wordt veel te vroeg wakker. Natuurlijk kan hier ook een combinatie van zijn en meerdere problemen naast elkaar bestaan.

 

Wat kunt u verwachten

Terug naar het overzicht