Sportoefentherapie

Neem contact op

Sportoefentherapie

De meeste mensen doen wel aan een sport. Van voetbal, hockey, tennis tot aan paardrijden en (hard)lopen toe.

Iedere sport heeft zijn eigen sportspecifieke bewegingen en vergt zijn eigen eisen van het lichaam.

 

Wat is sportoefentherapie

Als er klachten zijn ontstaan aan het bewegingsapparaat tijdens of na het sporten en/of bestaande klachten verergeren tijdens het sporten dan is er sprake van een disbalans.

Soms wordt er ongunstig om gegaan met het lichaam tijdens sporten, dat kan zijn door een onjuiste techniek, grenzen die worden genegeerd of een disbalans tussen bepaalde essentiele spiergroepen. Hierdoor worden de sportspecifieke bewegingen ongunstig uitgevoerd en zo kunnen klachten ontstaan of nemen bestaande klachten toe.

Tijdens de therapie

 

Doel van de sportoefentherapie

De sportoefentherapeut gaat de sportbewegingen analyseren en observeren. Door sportbewegingen te observeren en te analyseren krijgt de therapeut inzicht in het houdings-en bewegingspatroon van de sporter. Dit kan ook door opnames van bewegen te bekijken tijdens sporten bv in een zwembad, paardrijden of andere sporten.

De sporter krijgt inzicht in zijn eigen sportspecifieke bewegingen en krijgt vervolgens een juiste, gezonde manier van bewegen aangeleerd.

 

Wanneer naar de sportoefentherapeut

De dagelijkse bewegingen hebben veel overeenkomsten met sportbewegingen. Zo kunnen er klachten ontstaan bij:

Zo zijn er natuurlijk ook nog veel gecombineerde bewegingen wat sportbewegingen zo interessant maakt maar ook veel klachten en blessures oplevert.

Ook kan je terecht bij de sportoefentherapeut wanneer je wilt werken aan:

Terug naar het overzicht